Da li ste nekada istinski osetili da vam se trese tlo pod nogama? Mesto gde se ovo dešava svakog juna u Engleskoj još od 1711. godine kada je kraljica Ana osnovala prvi godišnji trkački sastanak, jeste Royal Asckot u Berkshire.

Treću godinu za redom vlasnica Feng Shui Instituta dobila je pozivnicu da bude gost na prestižnom događaju konjičkih trka koje se održavaju svake godine u Askotu, u oblasti Berkšir u Velikoj Britaniji. S obzirom da trke traju pet dana, odlučeno je da u okvitu tih pet dana prikažemo najlepši dan a to je Ladies Day – dan posvećen damama.

Prisustvo ovakvom događaju podrazumeva poštovanje pravila odevanja koja su jasno naznačena u pozivnom pismu.  Ekskluzivna elegantna haljina i modni detalj za kosu obavezni su za dame, s tim da se ispoštuje dužina haljine (nikako iznad kolena, niti golih ramena), dok za mušku populaciju važi pravilo minimum uz odelo jeste elegantna kravata. Mada većina pravih džentlmena ovaj dan dolazi obučen u frak sa cilindrom na glavi.

Sam dolazak kraljice predstavlja spektakl sam za sebe. Njeno pojavljivanje u glamuroznoj kočiji najavljuje početa trka za taj dan.  Biti u blizini kraljevske svite, osetiti njihovu otmenost u ponašanju, govoru, manirima i stavu predstavlja najlepši poklon koji se kasnije prepričava svojoj okolini.

Uspešno poslovanje podrazumeva da prisustvo jednom ovakavom događaju na poziv klijenata treba da predstavlja odraz uzajamnog poštovanja i uspešne dugogodišnje saradnje.

 

 

 

By :
Comments : 0

Leave a Reply

*